Domaine de Montine Caprices

10/12/2014

Het domein Montine, reeds drie generaties een familiebedrijf, ligt in Grignan in de Provencaalse Drôme. Het domein is een oude boerderij van het kasteel  van Grignan dat zijn bekendheid te danken heeft aan de markiezin van Sévigné. Vandaag beslaat het domein 80 hectare waarvan 65 ha bestaat uit wijngaarden.: deze bevinden zich in de appellaties Grignan-les-Adhémar, Côtes-du-Rhône en vinsobres, een cru uit de Côtes-du-Rhône.

Domaine de Montine Caprices

In 1987 volgen Jean-Luc en Claude Monteillet hun vader op en maken een uitzonderlijk gamma wijnen. Het beheer van drie hectare beplant met eik om truffels te kweken en vier hectare lavendel vervolledigen de productie van het domein.

De wijngaard bestaat uit verschillende types bodem: de ene bestaat uit kalk, klei en keien terwijl de andere uit zand bestaat. De bevoorrechte terroir en het aantal uren zon in de regio zorgen ervoor dat de wijnen een grote rijkdom bereiken.

Côte-du-Rhône Villages “Carprices: binnen deze appellatie, die verspreid ligt over 90 dorpen in de departementen Drôme, Vaucluse, Gard en Ardèche treft men dezelfde bodemtypes aan als in de appellatie Côtes-du-Rhône maar de criteria waarmee men rekening moet houden bij het produceren van de wijn zijn veel strenger.

Nieuwsbrief