Paul Mas, Ile la Forge

05/10/2011

De geschiedenis van Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen August Mas 9 hectare wijngaarden kocht in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoon Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het domein bestuurd door Jean-Claude.

Paul Mas, Ile la Forge

De wijngaarden vormen geen blok, maar bevinden zich in enkele dicht bij elkaar gelegen klimatologisch en bodemtechnisch verschillende zones. De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is om typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te produceren die aansluit bij wat de consument vandaag vraagt: veel fruit, concentratie, een mooie kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Jean-Claude Mas, in samenwerking met Guillaume Borrot.

Het domein Paul Mas vertegenwoordigt een verzameling van vijf domeinen die 220 hectares omvatten en gesitueerd zijn tussen Pézenas en Carcasonne langs de Middellandse Zee.

Het domein La Forge heeft een reputatie weten op te bouwen dankzij een unieke bodem en klimaat; het ligt vlakbij het beroemde stadje Carcasonne in de Languedoc op hellingen die de vallei van de Aude domineren in de appellatie Minervois. Op dit domein is een grote smidse gevestigd, waar de mensen van de omliggende dorpen vroeger langskwamen om zaken als gereedschap en pijlen aan te schaffen... vandaar de naam La Forge.

De chardonnay heeft een gouden kleur met licht gele tinten. De neus wordt gedomineerd door tropisch fruit zoals ananas en limoen. Verder ondek je hazelnoot, vanille en geroosterd brood in de neus. Een rijke en zachte afdronk met de nodige acciditeit maakt van deze wijn een topper in zijn prijscategorie!

De merlot wordt een ruime tijd bewaard op zowel Amerikaanse als Franse eiken vaten. Deze vatlagering geeft de wijn een extra dimensie. Hij is mooi, intens en paars van kleur. In de neus ondek je een rijk aroma met als basis de braambes en framboos. Verder kom je zeker de geur van pruimen, cacao en kruidige vanille tegen. De smaak is rond en zeer fruitig.

Nieuwsbrief