Terranoble Sauvignon Blanc

20/03/2012

 

De Chileense wijnen hebben hun uitmuntendheid te danken aan een samenloop van geografische en klimatologische omstandigheden. De indrukwekkende, natuurlijke grenzen die zich op de vier strategische punten bevinden, beschermen en isoleren, dit mooie land zodat het bijzonder geschikt is voor wijnbouw. In het noorden heb je de Atacana woestijn, in het zuiden de ijsvlaktes van Patagonië, in het oosten het Andesgebergte en in het westen de Stille Oceaan. De geografische elementen, in combinatie met het mediterrane klimaat zorgen ervoor dat de Central Valley over uitzonderlijke eigenschappen bezit om wijn te produceren. De Maule Valley die ten zuiden van de Central Valley ligt op zo’n 250 km van Santiago, heeft zijn naam te danken aan de rivier die ontspringt uit de eindeloze sneeuw van de Andes en die uitmondt in de Stille Oceaan. De rivier zorgt tevens voor de irrigatie van deze vruchtbare vallei waar de wijnstokken groeien. 

Terranoble Sauvignon Blanc

 

Vinedo Terranoble werd in 1993 opgericht. De eigenaars, gedreven door hun passie voor wijn, beslisten om de beste wijnen te maken door de uitstekende ligging van hun gronden te combineren met het beste van traditionele en moderne wijnbouwtechnieken. Het gebruik van ongeënte wijnstokken, alsook de natuurlijke en delicate behandeling van de druiven en de most laat toe om fijne aroma’s intense kleuren en een mooie evenwichtige smaak te verkrijgen.

Terranoble sauvignon blanc :

Deze wijn biedt een aantrekkelijk gele kleur met groenachtige tonen. Het heeft intense aroma's van tropisch fruit, in het bijzonder ananas. Het is een zeer frisse wijn, droog en goed in balans. Hij

heeft een natuurlijke zuurgraad die een goede structuur heeft en een mooi eindigt in een lange mond. Ideaal als aperitief, met zeevruchten en vis. Serveren op 7 º C - 8 º C.

De wijngaarden liggen aan de voet van het Andes gebergte in een koud gebied van de Maule Valley. In dit gebied komt de sauvingnon Blanc druif tot zijn volle smaak, door het gematigd klimaat. In de zomer koelt het gebied af door de koele wind vanuit het Andes gebergte.

Nieuwsbrief