Catalogus Italië Toscane
naar mijn mandje
Mongrana Igt Maremma

Italië - Toscane

Mongrana Igt Maremma

Wijngoed Querciabella, dat mooie eik betekent, ligt idyllisch verscholen in het sterk glooiende heuvellandschap in het hart van het Chianti Classico gebied. Het tot in de puntjes verzorgde bedrijf omvat 74ha wijngaard in de dorpjes Greve, Panzano, Radda en Gaiole. Querciabella werd in 1972 gekocht door een zakenman uit Milaan, Giuseppe Castiglioni. In de jaren 90 nam zijn zoon Sebastiano de leiding van het bedrijf over. Er werd ook 32 hectare wijngaard aangeplant in de Maremma nabij Grosseto aan de kust. Querciabella heeft uiterst moderne kelders, perfect onderhouden wijngaarden en een zeer ervaren wijnmaker. Alles is erop gericht om in alle rust de hoogste kwaliteit te kunnen maken. Alle wijnen van de 106 ha zijn sinds 2000 biodynamisch gecertificeerd. De reputatie van Querciabella is enorm, het bedrijf wordt gerekend tot de allerbeste in het gebied. Door de belangrijkste koopgids voor Italiaanse wijnen, de Gambero Rosso 1999, werd Querciabella verkozen in 1998 als 'Winery of the year'.

 

Mooi donkerrood. Plezierig rood fruit in de neus. Krachtig van smaak, aangenaam zacht en soepel, vol en fruitig. Iets eiken door rijping op houten vaten, fris en elegant met milde tannines in de afdronk.
Wijnbereiding: Mongrana wordt volledig biologisch-dynamisch gemaakt, dus zonder gebruik van insecticiden en pesticiden in de wijngaard. De opbrengst per hectare is laag, slechts 50 hl. De druiven worden met de hand geoogst en vergist op RVS tanks. Daarna rijpt de jonge wijn in betonnen cuves. Een kwart van de wijn rijpt echter gedurende 10 maanden op barriques, kleine eiken vaten van 225 liter. Voor de botteling worden deze wijnen geblend.

Agricola Querciabella - 2013
15,12
toevoegen aan winkelmandje
Mongrana Igt Maremma 2013
15,12