naar mijn mandje
San Felipe malbec

Argentinië - Mendoza

San Felipe malbec "Estirpe"

San Felipe Estirpe malbec is een wijn in goede balans, met diepgang en rijke tannine, speelse donker fruit aroma's als overrijpe zwarte bes en braambes. Een elegante afdronk met een vleugje zwarte peper en een lichte kruidigheid.

De druiven verkregen van deze 65 jaar oude wijnstokken zijn erg geconcentreerd, dit door het hoger gelegen gebied gecombineerd met de koele lucht en intense zonneschijn. De druiven zijn erg rijk, complexe fruit tonen, donkere kleur en zacht rijpe tannine.

Bodega La Rural werd gesticht in 1855 door Don Felipe Rutini. Rutini plantte zijn eerste stokken in Maipu, Mendoza. De nieuwe 'winery' werd voorzien van de beste Franse eiken vaten die hij kon vinden. In 1925 waren het de Rutini's, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijn en opleverden met een ongekende concentratie. De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS cuves, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Franse eikenvaten.

Bodega La Rural - 2016
16,00
toevoegen aan winkelmandje
San Felipe malbec "Estirpe" 2016
16,00